Stewed Dates in Red Wine 棗の赤ワイン煮

Japanese follows English. 英語の後に日本語が続きます。

One of my favorite ideas is that "medicine and food have the same origin." This is a Chinese concept that a good balanced diet keeps you healthy. Food may not "fix" your body as medicine does, but it definitely boosts your immune system and your skin and hair. So, I stewed dates in red wine and honey. 

Stewed dates in red wine and honey 棗の赤ワインはちみつ煮

Stewed for four hours and finished in three seconds... 4時間煮て3秒で食べる

It takes time but is easy to make.
1. Soak about a dozen dates in water until they are soft. (This takes some time, three hours in my case.)
2. Put these dates, water and red wine (200cc each), and 4 spoonfuls of honey in a small pot and boil down until the dates are very soft.

I have worked from home since February. Stews are my current favorite dishes these days😋

(If you wish to post your comment but don't have a Google account, select "anonymous" from the drop down menu titled "comment as"!)

棗の赤ワイン煮です。昔から医食同源、薬膳料理に興味がありました。棗がとてもいいということで今回チャレンジしました。作り方は簡単!

水で乾燥棗を戻して(結構時間かかります)、ワインと水(各200cc)と蜂蜜スプーン3~4杯をお鍋に入れて煮るだけ。時間はかかりますがその甲斐あってとってもおいしく出来上がりました。ホットワインとしても使えそうです😋

(Google アカウントを持ってない方は、コメント記入後に「Google アカウント」をクリックし、「匿名」か「名前/URL」を選択してからご記入ください!)

0 件のコメント:

コメントを投稿