Kadsura Japonica (Kadsura Vine) 実葛(サネカズラ)

Japanese follows English. 英語の後に日本語が続きます。

These are fruits of Kadsura japonica, commonly known as the kadsura vine at the Institute for Nature Study, i.e., a park or forest in the heart of Central Tokyo. 

They're edible but tasteless and used to make wine and hair oil in Japan. (I've never tried either of them.)

As a used-to-be very familiar plant for Japanese people, Kadsura vine has been one of the most popular subjects in Japanese literature, dating back to Kojiki or the earliest account of Japanese mythology and early history compiled in the 8th century.

Kadsura japonica 実葛

Ripe and unripe fruits 熟した実と青い実

Kadsura vine サネカズラ


(If you wish to post your comment but don't have a Google account, select "anonymous" from the drop down menu titled "comment as"!)

附属自然教育園の実葛(サネカズラ)です。聞いたことはありましたが見たのは初めて。こんなに可愛い実だったんですね。食べられはしますが味はなく、果実酒や髪油を作るのに使われる(使われた)そうです。なんと古事記にも登場するほど古くから愛されている植物です。

(Google アカウントを持ってない方は、コメント記入後に「Google アカウント」をクリックし、「匿名」か「名前/URL」を選択してからご記入ください!)

0 件のコメント:

コメントを投稿