Boiled Azuki Beans With No Sugar 小豆を砂糖なしで茹でました!

Japanese follows English. 英語の後に日本語が続きます。

If I had to say something good about Covid-19, it would be working from home because WFH has given me time to try recipes that take a long time to cook (e.g., boiling, simmering and stewing), which has widened the variety of foods I eat. I've tried dates, goji berries, black soybeans, cacao nibs, etc., so far, and this time azuki beans!! 

Azuki beans before boiling 茹でる前

After boiling 茹でた後

With kinako, goji berries and honey - it doesn't look yummy but is yummy😋
黄な粉、クコの実、蜂蜜と - 見た目は悪いけどおいしかった😋

Vigna angularis or azuki beans are very popular in Japan as an ingredient of zenzai, a Japanese sweet, i.e., sweet boiled azuki beans with (baked) mochi. We can buy canned sweet azuki beans or even those with mochi, but they're too (or artificially) sweet, so I boiled the beans myself with no sugar. It took nearly two hours to boil 450g azuki beans, for which I used 1 liter water!   

The boiled beans have no taste, but no problem!! I added kinako powder or roasted soybean flour, goji berries and HONEY! It was VERY GOOD😋 Also, boiling 450g azuki beans may sound too much, but it's not as boiled beans are freezable. I put the remaining in the freezer.  

I'm already looking forward to the breakfast tomorrow!! Just one more thing to say. I've found something during this stay-home period. I LOVE EATING😆🤩

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コロナの恩恵なんてあるわけないのですが、何かいいことを言わなければならないなら「在宅勤務」でしょうか。家にいる時間が増え、煮込む時間ができた結果、食の幅が広がりました。これまでクコの実、黒豆、カカオニブなどに挑戦しましたが、今回は小豆です。

小豆と言えばぜんざい。ただ、市販のものは甘すぎて好きではありませんでした。そこで今回は砂糖なしで茹で小豆を作ってみました。450グラムの小豆を2時間ほどかけて煮ました。使った水は約1リットル!

というわけで全く甘くない茹で小豆が山ほどできたわけですが大丈夫!黄な粉、クコの実、そして蜂蜜をかけたらとってもおいしかったです。残りはもちろん小分けして冷凍庫へ!

明日の朝食が今から楽しみ。そしてこのステイホーム期間中にもう一つ発見したこと。私食べるの大好きだったんです😆🤩

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