Japanese Sweet - Goldfish Swimming in Jello 源吉兆庵の「金魚」

Japanese follows English. 英語の後に日本語が続きます。

Can you see two goldfishes swimming in a green grape jello? I found them at Minamoto Kitchoan in Ginza Matsuya department store.



At home, I was surprised again to find that these goldfishes are made of yokan, thick agar-made Japanese jellos. Red jellos in a grape jello!

I used to make jellos of both types, one made of agar, i.e., seaweed, and the other gelatin, i.e., a mixture of peptide and protein. I loved and still love both.

Many jellos, agar- or gelatin-made or their mixture, are selling in Japan especially in summer. And they are all not only beautiful, but yummy!

(If you wish to post your comment but don't have a Google account, select "anonymous" from the drop down menu titled "comment as"!)

銀座松屋デパートの源吉兆庵で「金魚」を買いました。あんまりかわいいから見とれてしまって。。。家に帰って説明書を読んだら、中の金魚が羊羹でできていると知ってまたびっくり。

子供の頃から寒天とかゼリーとか大好きで、自分でも作っていました。味はマスカット味。冷やして食べたらとってもおいしかったです!

(Google アカウントを持ってない方は、コメント記入後に「Google アカウント」をクリックし、「匿名」か「名前/URL」を選択してからご記入ください!)

0 件のコメント:

コメントを投稿

Moonflower (Ipomoe Alba) ヨルガオ(夜顔)

英語の後に日本語が続きます。 I said "Wow" and you would say so, too if you saw them. These are fruits of moonflowers (Ipomoea alba) but they loo...